Alla inlägg under maj 2008

Av Mia - 24 maj 2008 07:04

Måste bara berätta att igår så kom jag ut från 2 st klädesaffärer utan att va sjukt deppad pga inget passa mig.

Jag skulle köpa jeans för jag nöter ju sönder dom bara på någon månad på insidan av låren.

Jag har provat ut en modell sen innan som jag va ganksa nöjd med, de har ganksa "normal" midja (dvs EJ låg) och de har bootcut. Helt okej, de kostar 800kr...så de blir skit dyrt att köpa dom titt som tätt...

Jag hitta min storlek, tog på mig dom...å de va för STORA!!!!!! =) Wiii

Jag prata med killen som jobba där och fråga om de fanns någon annan modell för "elefanter" och då började han springa och hämta jeans till mig. Han va så otroligt hjälpsam. Han hjälpte mig i över 1 timme med olika modeller och de e jag så ENORMT tacksam över. Jag kan ju inte så mycke om jeans.. Så för en gångs skull så kom jag ut med bra självförtroende.. en storlek mindre än vanligt och glad över att hittat ytterligare en modell jag kan ha!! och de kosta "bara" 500kr....wiiiii


De kan göra en hel dag för mig. För i vanliga fall har jag tårar i ögonen och e helt knäckt efter en tur på stan för att leta kläder till underkroppen


Av Mia - 19 maj 2008 10:16

Så har de hänt igen!

Vet inte vem som jäklas med mig... men någon vill inte att jag ska skriva blogg. För åter igen så radderades ALL text ut när jag hade skrivt nästan klart!!  LITE irriterande!!!


I fredags så jobbade jag hos mamma till kl 14. Pappa och min ena bror va och tömde farmors lägenhet. Pappa hittade en massa skrivna lappar och brev som va till honom. Farmor och pappa har inte haft någon bra relation till varandra. Pappa e farmors minsting och fick honom med en annan man. Så pappa har inga helsyskon. Pappa har aldrig känt sig älskad, utan mer köpt av henne. Hon va ensamstående och arbetade för att få ihop pengar för att få ihop till mat. Men de som va de stora felet va att farmor som jobbade på en resturang stannade kvar på jobbet och drack sig asplakat efter varje arbetspass. Pappa som inte va så gammal tyckte inte om när farmor kom hem i de skicket gick hem till sin farmor eller hem till faster Mary. Min farfar har bara varit i min pappas liv lite sporadiskt, men faster Mary och pappas farmor var där alltid för honom. De e dom som har format pappa till den goda man han har blivit.

De jag skulle komma till innan jag svamla ut i pappas familje relationer va att efter pappa kom hem efter lägenhetsränsningen och började läsa alla lappar och brev va att han fick sån fruktasvärt dåligt samvete över sin mamma och han känner förakt till henne. Sen kom alla känslor ang hand bror som gick bort nu i våras upp igen. Min farbror stod min bror väldigt nära känslomässigt.

De känns jobbit och jag blir ledsen när pappa gårter. Fast jag tycker om när han visar sina känslor, för jag har undrat hur han mår en längretid, men han har inte visat så mycket. Men nu fick jag svaret. 

Efter jag slutade hos mamma så åkte jag och pappa ut till golfklubben. Vi gick 10hål. Jag älskar att ha min pappa i min närhet, jag tycker om hans sällskap. Pappa och jag har alltid varit nära varandra, de känns bra att kunna stötta honom nu när han mår dåligt. De e inte så ofta man har ensam tid med pappa längre. Men de betyder mycke för oss båda två!


Jag har mått lite konstigt de senaste dagarna, blir helt enormt snurrit! Som värsta jäkla fyllan allt bara snurrar och man blir jätte illamående! Inget skoj alls!! Undra va de e? Min älsling vill att jag åker och kollar de. men ärligt, va ska de säga??  oj, du e yr och mår illa....gå hem och lägg dig! Sen e de ju strejk, så då känns de som att de som e allvarligt sjuka får ha den läkartiden oxå!


I lördags va vi hemma hos älsklingens föräldrar och åt middag. Jag mådde inte så bra på förmiddagen (yrsel och illamående) och kände mig lite deppig. Men efter man hade varit där så va jag på bra humör igen. De e så roliga och trevliga. Min älsklings brors flickvän e så otroligt rolig pga att hon säger så "korkade" saker... hon tänker nog sig inte riktig för innan orden kommer ut genom munnen...men grymt roligt e de!


Ne.. nu ska jag kolla på sällskapsresan!!

Hej så länge!


Av Mia - 15 maj 2008 16:35

ja, man e ju inte precis någon hurtbulle som man nästan va i sin ungdom. I ungdomen träna jag ju handboll 4-6ggr / vecka + matcher..men nu på ålderns höst (vår) så e man inte riktigt lika aktiv, men jag önskar jag vore de. Idag så skulle mamma till sjukhuset för sin behandling som hon gör var   4:de vecka. Jag va ju inställd på att åka till skolan och sitta och surfa och snacka med Caisa på MSN medans mamma sitter med eleverna... men så va ju inte fallet i dag. Tyvärr!!

Mamma har svårt och sova de dagar hon e inne på behandling så i morse när jag kom kl 07.05...dvs 5 min försent pga att jag va så seg. Då har mamma legat och filurat på dagens schema och e fullt spidad..

-Mia, jag tänkte att i dag kan vi ju faktist gå till sjukhuset, för de ser ut att va ett jätte skönt väder!

- MMmm.. de kan vi kanske, om jag har några sköna skor med mig....*gäsp*

-Men annars kan du kanske ta mina?

(jag tänker...e nä... jag vill inte ha några vita skor med neon gröna ränder på mina fötter)

- Mm..kankse de.. men jag tror jag har mina jogging skor ute i bilen.

- okej, sen tänkte jag att du kunde duscha mig nu, och när vi e på väg hem från sjukhuset kunde vi väll gå in och handla kvällsmat...osv osv??

- Mm...de blir nog jätte bra mamma... *gäsp*


Alltså, i bland undrar jag om jag och mamma e släkt med varandra, hon e så SJUKT över pigg och PRATIG på morgonen...de e INTE jag.

Så idag har jag gått 1mil (0.5km dit och 0.5km hem) dvs 14000steg enligt min stegräknare...så jag har gjort min motion i dag WWWWWWWWiiiiiiiiii


Uppe på sjukhuset hade jag inget att göra så jag knåpa i hop lite bilder som jag bjuder på idag!!


Ni kan inte säga att Malmö e fullt.... för de finns faktis skönheter i betongsdjungeln oxå!!

Av Mia - 13 maj 2008 19:11

En känsla av nerstämdhet kom över mig.

Vill inte sitta ensam hemma, vill inte ha en smuttsig lägenhet, just nu så sitter jag i en svinstia. Att två "vuxna" personer kan vara så här oordningssamma och bara lägga saker överallt...  Men just nu e jag så grymt trött och ont i kroppen så jag orkar inte ta tag i städningen...  å jag borde verkligen ta och gå ner och köpa mat... har fortfarande inte ätit kvällsmat..  och inte gått min runda jag skulle...


En fråga bara -Hur fan lyckas löv komma ner i trosorna när man gör vid en trädgård?? Jag har desutom ganska tajta såg byxor på mig....ja jag fattar inte!


MIA!!!! Ta tag i dig för fan!!!!!

Av Mia - 13 maj 2008 16:59

Att va ute hela dagarna och rensa ogräs tar slut på en. Ryggen värker, benen känns som bly klumpar och huvudet e tungt.

Jag borde gå ut och gå en runda så man får sina 10 000steg. Men just nu orkar jag inte... ska försöka ta mig i kragen och komma ut.


I helgen så va jag och C från Simrishamn uppe i torpet. De va helt underbart, vi löste lite världsproblem ute i brasse stolarna med en Zider i handen och en skvallerblaska i andra. Vi gick en sväng till sjön. Brevid sjön ligger en gård. Där finns SÅ fina hästar... vill ha!!!! Hade lust att gå ner till gårnen och fråga om jag inte kunde få låna Nordsvensken som stod uppe i hagen och rida en sväng i skogen.

Vi grillade lax, sparris och champinjoner till kvällsmat...underbart gott va de.

På väg hem på söndagen så stannade vi till vid Klinta blommor.... där va de himla tevligt. Jag kom där ifrån med 2st Vita Kungsliljor som jag gav till mamma och pappa....så de ska jag plantera på torsdag.


Ne.. nu ska jag vila en stund, sen ska jag gå ut och gå en sväng!

Av Mia - 9 maj 2008 17:54

varit på ytterligare en begravning. Farmor dog ju för någon vecka sedan så i dag va de dax att ta de sista adjöet.

De va en fin sermoni och prällen va lika bra som sist. Om jag ska gifta mig så ska jag ha honom som önskemål hos min blivande man.


Efter begravningen så gick vi (min familj +mina kusiner) och åt på Finn som ligger på Mårtenstorget. Nu finns ju bara pappa kvar i den familjen grundfamiljen runt farmor, pappa har en halv syster som vi träffar och sen har han nog någon till på sin pappas sida, men de e inget jag vet nått om.


Men de e faktist kul att vi som varit på de senaste begravningarna (vi + kusiner) har hittat varandra till slut. Vi kommer garanterat se mer av varandra nu än va vi gjort innan...vi har endå 1/4 del samma blod.


I morgon kommer C från Simrishamn så ska vi åka till Torpet, bara hon och jag. De ska bli så gött!!


Ikväll så kommer vi grilla hemma hos mamma och pappa...mumma!!!



Av Mia - 8 maj 2008 10:12

Förlåt för jag varit så dålig på att uppdatera, men jag har haft mycket att göra. Jag har jobbar och varit på en liten mini resa till Göteborg och tittat på SM finalerna i handboll och mycket mer... och de stunderna jag har ägnat framför datorn har jag ägnat åt min älskling i stället... vi behöver varandra just nu.


I tisdags så gjorde jag min första form beskärning av en lagerhäck. De blev grymt bra... jag brukar vara själv kritisk men till och med jag blev nöjd!!


Måste berätta en sak som hände igår. Jag jobba i mitt företag igår och när jag ska slänga saker som jag har beskurit på återvinnings centralerna så måste jag betala igentiligen. Men jag tycker att jag inte ska behöva betala något för jag arbetar bara för privatpersoner och de betalar skatt och då ska deras trädgårdsavfall få slängas gratis precis som de skulle va om de själva skulle slänga de. Jag tycker att de e en annan sak om man jobbar för kommun eller ett företag... dessutom så ska jag betala like mycke som de som ska skänga 1ton... å jag slänger de som får plats på ett gallersläp så de e inte i närheten av de vikterna...

 Så till saken....  jag kom till återvinningscentralen med min snygga Volvo och ett gallersläp, de e kö när jag kommer dit så jag får stå och vänta en stund, när jag kommer in på själva trädgårdsavfalls området så finns de ingen öppen plats ledig. Men då kommer en man i ca 30års åldern som jobbar där och öppnar en kontainer precis där jag står så jag behöver bara köra fram och baka tillbax, han hjälper mig att öppna gallret och dirigerar så jag kommer så nära som möjligt.  Jag hoppar ur bilen, nöjd över jag lyckades backa och komma dit jag skulle med släp utan krångel, jag tackar för hjälpen och tar på mig mina hanskar och börjar dra ut riset från släpet. Mannen som jobbar där ställer sig vid "min" kontainer och säger

 - De är tungt att dra allt de riset. 

Jag svarar - Jo, så e de.

Jag vill ju inte dra på mig förmycke uppmärksamhet för då märker de att jag e där titt som tätt. Så jag vänder ryggen mot honom och han går... men han kommer tillbax och lutar sig mot mitt släp efter 2 min.

-Jobbar du inom trädgård? Frågar han

jag svarar: - Nä, jag jobbar som personlig assistent.

- Jaha, men så får du ta hand om allt ris själv?

- Ja, jag och min sambo har precis köpt hus och trädgård e mitt intresse och som den moderna kvinna jag e så får man reda sig själv!!

Mannen e tyst några sekuner och säger:

- Vilket kap din sambo har gjort!! Fast jag tycker att man ska dela på hushållsuppgifterna....

- Ja de tycker jag oxå, fast vi har ju olika intressen så jag tar hand om trädgården så gör han annat han e bra på.

Sen så små prata vi medans jag gjorde klart... så när allt va klart så säger han:

- Ta du och sopa rent i släpet så kan du köra fram så tar jag och stänger grinden och sopar rent här till dig!

- okej, tack för all hjälp!

 Så jag körde fram och han gjorde de han sagt....


Men under en tripp till återvinningscentralen så fick jag ett hus och blev en modern kvinna... jag skratta gott åt detta hela gårdagen.. och e väldigt tacksam över all hjälp jag fick desutom!! =)


Tack Maria och Caisa för de snälla komentarerna!!


Av Mia - 7 maj 2008 21:33

okej här e den!! Va tycker ni??

Ovido - Quiz & Flashcards