Alla inlägg under oktober 2008

Av Mia - 21 oktober 2008 15:42

ibland e de faktist ganska mysigt att jobba ute när de regnar. Så länge man har på sig kläder så man inte fryser och blir blöt.


Nu e jag ganska mör i kroppen och i knoppen. Jag kom på mig själv att glöma äta lunch..inte alls bra!  Så jag har ätit 3st mackor på hela dagen..Ajabaja!!

Dagen idag har bjudit på ide beskärning och häckbeskärning... om någon timme så ska vi åka till Lund och ha träning och se Lugis damer spela match.. efter matchen blir de nog att jag själv ska träna lite hutteboll. Just nu känner jag inte för de för jag e så trött!! Vill bara krypa ner i ett oljebad med min älskling och dricka (jag vill skriva vin men de e mitt i veckan så de får bli)  varm chockalad.. =)



Av Mia - 20 oktober 2008 13:45

Hej hopp!!


Med tanken på hur går dagen va så va jag inte så hoppfull inför denna dag. Men efter jag varit snäll och lämnat min käre sambo på jobbet så åkte jag hem. När jag steg ur bilen och där va 2 sms som vänta på mig från min älskling. Dessa två sms gjorde mig så otrolig glad så jag började gråta. De va precis de jag behövde läsa/höra...


Annars idag så står de tvättning och städning på schemat. inte jätte kul, men de behövs ju oxå göras.


Det som oxå görs undertiden jag städar är att jag börjat lyssna på boken "självkänsla nu!" av Mia Törnblom. Jag har aldrig lyssnat/läst någon sådan här bok innan, så detta ska bli lite intressant.


Sen vill jag säga GRATTIS Tjockisbloggen till en jätte fin hemsida!!!

Av Mia - 20 oktober 2008 08:01

Vilken jä-la skit söndag de va igår!!!


Klockan ringde kl 8.00 för att vi skulle hinna gå till Hemköp för att köpa sallad och de andra som skulle bli en pasta sallad som vi skulle ta med oss till vår resa till Växjö.

Vi gjorde vår pastasallad och när F skulle sätta lock på sin burk så hitta han inte de. Så efter lite gnäll från hans sida så fråga han om jag kunde hitta den, så jag gjorde en deal, han fick ta ner min kudde från sängen medans jag leta. Eftersom vi inte har så stort kök så letar jag där locket borde vara i skåpet där F redan letat. Så jag letar där...då ställer sig F i dörr öppningen och börjar dra samma mening flera gånger - Den e inte där! Den e inte där!!! DEN E INTE DÄR!!!

Var av att jag tappat tålamodet och säger till honom att knipa ihop munnen!!! Var av att han blir skit sur på mig ... och ett tjaffs e igång.. och F fortsätter gnata.. var av att jag inte orkar mer så jag ber honom att DRA ÅT HELVET!!!  så ja... då va denna morgonen förstörd!! Bara att konstatera att dett sjukt jävla bråk om ett plastlock e SJUKT patetiskt!!! De hela sluta med att jag byta burk och att F satt i soffan och sura.


Vi kom iväg till Växjö båda två.. han satt på sin sida jag på min... han fortfarande sur! Vi åkte stor buss med tjejerna.. och filmen vi såg va Wall-e Blev riktigt besviken.. så långdragen.. egentligen ganska bra tanke, men för långdragen..

Vi kom fram för att spela match... Tjejerna gick in med dålig attityd, va mesiga och stod inte upp för sig. Vi kempa med att få upp de.. vi låg under med 6 i halvlek... Andra halvlek så gick tjejrna in med MYCKET bättre inställning och vi jobba oss i kapp till 19-19... då hittar sekretariatet en sak som de tycker e osportslig.. att F står i vägen för de. Saken e den som ledare så har man ett visst område man får va inom...F stod i detta område men de har satt sekretariatet bakom detta område så de blir att man kan stå och skymma de lite.. inget mer med de... men de tyckte att de va osportsligt alldedes lagom tills vi har kommit ikapp de...*SUCK* men vi gör bra 2 min... När de e tio min kvar och de e lika så blir tjejerna helt paralyserade... de glömer helt plötsligt bort att spela handboll.. så de slutar med att vi förlorar med 4mål...SKITTTTTTTTTTTT!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Vi har 2.5timmar framför oss i bussen... F e ännu surare än va han va i morse... *suck*


När vi väl kom hem så va klockan 23.00 vi gick och la oss.. och så börja de.. jag hörde med honom om han tänkte ta lite eget inisativ och en hel del andra saker... och F tycker bara SÅ jävla synd om sig själv...och de e jag SÅ jävla trött på.. så när han lägger samma jävla kommentarer så reagerar jag inte... då blir de ÄNNU syndare om honom.. men jag BRYR mig verkligen inte... jag orkar inte de!!!!!

Jag somnar i alla fall efter en stund och de känns som att detta förhållande håller på att ta slut, fast jag inte vill de. Men jag orkar inte vara den drivande.


Efter allt detta vi har gått igenom detta år så e de kanske inte så konstigt att ens energi och kraft håller på att ta slut... Men jag ÄLSKAR verkligen denna person!!!! Så jag hoppas att vi hittar en utväg så vi kan lösa allt!!

Av Mia - 16 oktober 2008 11:48

Idag mår jag faktist bra.. efter "jordbävningen" igår mår jag faktist väldigt bra.  I vanliga fall efter hon har hört av sig och jävlas så brukar min kropp va i gungning  några dagar, men jag känner mig väldigt lugn idag.

Igår efter min älskling kom hem så gick vi iväg och ordnade ett nytt nummer till hans mobil. Denna gång så ska vi vara VÄLDIGT noga vem som får nummret och så ska vi se till att de förstår varför de inte får lämna ut de till NÅGON!!


Min älskling känner sig som en fånge... vilket jag kan förstå. Det är inte roligt att ha restrektioner på vem som kan ha ens nummer och inte. Tyvärr så e denna "donna" vän med en av hans bästa vänners lilla syster och har varit med på fester de haft...och där av känner F att han inte kan ge ut nummret till honom.. för han litar inte på att hon inte snokar igenom hans mobil när hon e där på förfest.. Trist men sant...  Det e jävligt sjukt att EN person kan förpesta ens liv som "donnan" gör... hon gör så att vi inte kan flytta tillbax till Lund, hon gör så vi inte kan gå ut på krogen i Lund..eller vi kan gå ut ihop...men de känns inte trykt att gå ut själv.. för då får hon tillfälle att hitta på historier... ja, jag vet inte om ni förstår.. men de hade varit så otroligt skönt om hon bara hade kunnat flytta till Haiti eller nått!!!


 Men idag så känner jag mig lugn och trygg... faktist så har jag inte kännt mig så här stark på ett halv år!! Jag e i vanliga fall väldigt stark, men detta har tagit och knäckt mig. Hatar att erkänna de, men så e de!!


Av Mia - 15 oktober 2008 13:17

DETTA E HELT JÄVLA SJUKT!!!!

F fyllde ju år i helgen, han fick en ny mobil + ett nytt nummer. Hemligt nummer, så han finns inte med på Eniro eller Hitta.... tror ni inte att den lilla "donnan" ringer hem till hans föräldrar 2ggr!!!! Den ena gången pratar hon med hans pappa... jag vet inte vad de prata om... sen så ringde hon engång till... då prata hon med Fs lillebror... då fick hon hans nya nummer...JAG FÅR FAN PANIK!!! Jag vill ha lugn och ro... jag PALLAR INTE MER NU!!!!!


Ska man behöva fly detta jävla land för att få lite lugn och ro för att kunna leva sitt eget liv utan att någon ska behöva förstöra för en!!!!



Av Mia - 15 oktober 2008 12:14

Jag har precis kommit hem från mitt möte med Annika.. Annika jobbar på Idun och har hjälpt mig med min ätstörning och ska hjälpa mig att hålla min motivation till att gå ner i vikt.


De har varit mycke debatter på olika slags bloggar om bantning och sånt...

Jag bantar inte utan jag äter allt och försöker lära mig att balansera intaget. Jag ska äta var 3-4timme för att hålla mitt blodsocker jämt...

Det e en hel vetenskap... men de va inte de jag tänkte skriva om.. utan jag behöver bara skriva av mig för jag blir så jävla ledsen över att min kropp inte alls vill tappa några kilo.. utan de e precis som allt min äkliga fett har ettsat sig fast på mig och vill INTE släppa över huvud taget...

Kroppen fungerar ju så att den påverkas av stress och hur man mår mentalt.. och med tankte på hur jag har haft de den senaste halvåret så e de kanske inte så kontstigt att min kropp inte villsammarbeta med mig. Men jag ger mig inte... jag behöver gå ner i vikt för att mitt hjärta och kropp ska må bra. Jag ska ju leva i den i MÅNGA år framöver...förhoppningsvis!


Jag har alltid tränat men har alltid haft en övervikt...jag älskar verkligen att träna, men på något konstigtvis så gör jag inte de ändå.. fattar inte varför så därför har jag lovat mig själv att jag ska vara snäll mot mig själv och ta lite egen tid och gå och träna!! Jag ska börja med 2ggr i veckan... bara de e lite problem att få in i mitt schema.. men jag ska göra de.. jag ska prioritera mig själv...INTE min älskling, INTE min mamma, INTE handbollstjejerna...utan MIG själv ska jag prioritera!!!


För att planera mina veckor så gick jag inom GRANIT och köpte en veckoplanerare... jag ska verkligen försöka planera min tid...och ha den som en påminnare.. tänkte sätta upp snälla lappar till mig själv på den som hejar på mig på tunga dagar...tänkte oxå skriva upp veckomatsedel så jag kan planera in mat.. kanske hitta tillbax till matlusten och att mat smakar gott!


Tänkte sluta detta inlägg med att visa min tröja som min älskling gav mig igår... när jag fråga varför jag fick den så sa han -" För att du förtjäna den!! Allt du har gjort för mig så e du värd den!"

Kan säga att de verkligen värmde i mitt hjärta!

(inte så bra kvalite på bilden...men så här ser jag ut i den)




Av Mia - 14 oktober 2008 15:27

Ibland önskar jag att jag vore mer hårdhudad än vad jag e.

Igår när jag hade varit på spinning och F hade varit och styrketränat så va jag väldigt nöjd med mig själv och mådde riktigt bra... de va längesen jag kände ett sånt lugn.

Men F va inte alls nöjd, han kände ingen tillfredställelse och han va bara jätte nego...


Jag vet inte varför men jag påverkas helt galet mycket av Fs sinnesstämming. Jag önskar att jag hade sköldar som gjorde att hans negativitet bara stuttsa i från mig.. att jag inte blev påverkad. Men jag blir de... jag vill kunna göra han glad och känna sig nöjd med livet. När vi prata om att han va deppig så säger han "du e de enda bra i mitt liv"... å de känns bra och JÄTTE dåligt... för jag vill att han ska vara jätte nöjd och tillfredställd i sitt liv.. men jag måste inse att jag inte kan göra alla nöjda hur mycke jag än önskar!



Av Mia - 13 oktober 2008 18:39

ojojoj vad min kropp har fått jobba.

Jag har precis kommit tillbax från ett spinningpass på 45 min..spinningen e på 45min och ingen stretch efter... med tanke på att jag spelade hadbollsmatch i lördags så måste detta va en chock för min kropp!!!


Lördags morse började med frukost på sängen för min älskling..han fyllde ju faktist hela 24år.. fortfarande rena lammakydet!! =) Fast de kommer han ju alltid vara för mig...Han fick ciabatta bröd med pepparsalami med gurka på och ljus.. sen fick han Brämhultsjuice och kaffe och GODIS. Godis har vi alltid fått när vi fyllt år på sängen. De e ända dagen på året som de e okej att äta godis till frokust. =) (tja..man kanske har gjort de när man varit bakis oxå..men de e ju lixom inte okej..utan ett måste )


Efter vi fåt i oss frukost och tittat på älsklingens ena pressent "Zoolander" så blev de dax för mig att leta spelare till matchen jag hade på eftermiddagen. Jag själv spelar i ett farmalag för skojs skull och e med så mycket jag hinner, vilket inte e så jätte mycket just nu pga jobb och juniorerna.  Men i lördags så va jag ledig och skulle ha match..men vi va en person för lite.. så de va bara att sätta sig och ringa... tillslut så fick vi en person som inte va sjuk,skadad el skulle jobba... Matchen blev en match med riktigt äkla grishandboll...dvs vi förstörde matchen genom att dra ner de andra laget i skittempot som vi höll.. Vi gick segrande ifrån denna match vilket vi ofta inte gör... Jag måste ju skryta oxå..jag gjorde hela 8mål!!!! =)


På kvällen så va de dax för kalas för älsklingen..mina föräldrar va oxå bjudna.. så de va första gången våra föräldrar träffades på "riktigt"..de har hälsat innan men inte planerat träffats... men allt gick jätte bra och mina föräldrar tyckte de va jätte trevligt!! så de va ju bra...


Ne.. nu ska jag ut i köket igen och göra fetaost paj...

Ovido - Quiz & Flashcards