Alla inlägg under februari 2009

Av Mia - 5 februari 2009 13:33

Titta och njut!!

Av Mia - 5 februari 2009 12:17

När vet man att de e dax att byta bostad??

Jag har flyttat med familjen en gång, då flyttade vi pga att mina föräldrar ville att vi barn skulle få vars ett rum. Sen så flyttade jag från mina föräldrar till Mölndal till mitt ex. Uppe i Mölndal så flyttade vi 2ggr detta pga att vi hade 2:a handskontrakt. Sen flyttade vi ner till Staffanstorp, där tog vårt förhållande slut så jag flyttade till MIN första egna lägenhet.

Denna lägenhet e MIN..ja min älskling bor ju där nu oxå, men det är jag som har valt den och jag som har intrett den och jag som har betalat och står för lånet på den. Jag har bott i min 1:a sen dec 2005..hade mina första singelår här..jag har fick nya lärdomar, jag hade aldrig bott själv. De e så mycket som har hänt med mig själv när jag bott här.

Men när vet jag att jag e redo att ge upp denna lägenhet?!

Jag känner att de hade varit skönt med en större lägenhet, men jag vill inte flytta ifrån den vi bor i. Inte för jag vill tänka tanken, men om de inte håller mellan mig och F då vill jag inte vara utan MIN lägenhet. Min lägenhet som ger mig trygghet. Där jag kan slicka mina sår som jag har gjort en gång innan, jag vet att man kan läka sår i denna lägenhet.

Men samtidigt så måste jag ju gå vidare med mitt liv och våga släppa de säkra. En ny lägenhet kanske bara blir jätte bra. Kanske den bästa lägenheten hittils..de vet man ju aldrig.

Jag har alltid varit en tjej som gillar ta lite utmaningar, tänker ofta -de ordnar sig. När jag klippt/färgat håret så har jag tänkt- de växer ut igen osv men om de skiter sig nu så har jag inte MIN lägenhet...utan då blir de ju någon annan. För min e ju såld och vad e chansen att den personen som köper min lägenhet ska sälja den igen då?! Typ ingen... Men varför tänker jag så här?!

Livet e ju en utmaning och man måste släppa vissa saker och gå vidare!!! *viskar* men just denna lägenhet vill jag ha för alltid!!!


Av Mia - 4 februari 2009 14:31

Vårt hem e just nu en sjukstuga, studierum och kattspattslekhage. Allt detta på mindre än 28kvm.

Jag ligger i soffan och tittar på tv och pillar med datan mellan vilopauserna. Min älskling sitter vid köksbordet ca 2.5m bort med hörlurar över öronen och försöker konsentrera sig på att plugga. Annie vår lilla älskling älskar att hjälpa till när man sitter och ska plugg...hjälper gärna till genom att sätta sig på boken/anteckningsblocket när man försöker läsa. Hon vill gärna oxå hjälpa till och bläddra i böckerna om hon får. Men i denna situation när matte ligger i soffan så e de lite svårt att bestämma sig var man ska vara. Ligga hos matte och mysa eller hjälpa husse att plugga, de e svåra beslut för en katt som vill göra både och, de e just nu 10sek intervaller. 


Vi va ute en sväng för att köpa ett nytt block till älsklingen. När jag själv pluggade så ÄLSKADE jag nya block. Det e något speciellt med att sätta pennan på ett helt vitt papper. LÖV IT!!!!

När jag sitter och tittar på F när han pluggar så blir jag själv jätte sugen på att börja plugga igen.

En sak jag vill lära mig e möbelsnickeri och klä om gamla möbler. Undra om de finns någon utbildning som man kan göra de någon gång i veckan bara... eller om de finns någon kurs på vinter halvåret mån-ons!? 

Det e i alla fall en dröm!

Av Mia - 3 februari 2009 23:48

jag fick en skrivuppgift från Caisa

det ligger en kvarglömd väska i bistron på tåget mellan Stockholm och Malmö. Den är blå, sydd av gammalt jeanstyg. den innehåller föjande; En lite kamera i ett lila fodral, en svart lite läder plånbok, ett par tigrerade stringtrosor, främmande fågel av Anna Jansson, en Mp 3 spelare som bland anant innehåller Amy Macdonald, Van Morrison och Celine Dion samt en nyckelknippa.

Han tittade sig omkring för att se om han kunde se ägaren till den stora hemma sydda jeans väskan som låg inpressad mellan stolen och tågkupéns innervägg. Ingen verka villa känna till den. Han tog och satte sig ner och drog loss väskan. Han öppna den och hoppades på att de skulle finnas en plånbok som kunde visa ägarens identitet.

Han stack ner handen och fick upp en bok, Främmande fågel av Anna Jansson. Ingen bok han kände igen. Han rotade vidare, han kände något tyg mot fingrarna. Han kikade ner i väskan, vilken tur att jag kikade ner tänkte han. Tyget han höll i va ett par tigerrandiga stringtrosor som hade strass stenar som höll ihop de. Vem kunde bära såna!? De kan ju inte vara bekväma!!! Tur att jag e en kille! tänkte han

Ägaren till denna väska verkar i alla fall vara en tjej som tyckte om utmanande underkläder. Han la trosorna i det vänstra hörnet av väskan och fortsatte undersöka väskans innehåll. Nästa sak han fick upp var en kamera i ett lilavirkat fodral. Ska man titta på bilderna?! Ägaren kanske finns med på bild där, alla unga tjejer tar ju sådana där ego bilder nuförtiden. Vänder kameran och gör en massa grimaser eller tar outfit bilder. De gjorde hans syskon barn i alla fall. Men e de okej att titta på andras bilder?!  Han tveka och la ner kameran i knäet, kanske fanns de fortfarande något id i väskan fast att innehållet började sina.

Han stack ner handen igen, de han fick upp nu var en Mp3 spelare och en nyckelknippa som va inknycklade i vartannat. En jäkla massa nycklar satt fast i nyckelbandet som va sponsrad av Marbro light. De måste vara nycklar till både lägenhet /hus och något annat slags boende, några nycklar såg ut som de kunde tillhöra någon cykel och något hänglås. En tjej som har så många nycklar måste ha skilda föräldrar och kanske har fått sin pojkväns hemnyckel. Marbro Light bandet störde honom lite. Varför e de så många unga som har sin identitet bland nikotin? Tjejer röker och killar snusar. Vad e de som gör att nikotinet göra de till ”någon”? Killarna bummar snus från varandra och tjejerna står i grupper och röker och skvallrar. Vad skulle de vara utan nikotinet?! Fast hon behövde ju faktist inte vara rökare de låg ju inga cigaretter i väskan vad han hade sätt än. Väskan lukta ju inte ens rök.

Han tittade ner i väskan igen och jo, där låg de något som liknande en plånbok. Han tog upp och öppna den. Men där fanns inget id, utan de fanns bara ett IKEA kort och 1000kr som var vikt och instoppade i en ficka. Han tog ut kortat och namnet han läste var Nils Larsson. Nils Larsson?! Ett mans namn, de måste vara pappans kort eller pojkvännens. Men då måste de vara en enorm ålders skillnad på de. För en ung kille som skulle ha ett IKEA kort existerade ju knappast.

Ja, ha vad ska man nu göra?! Inget mer i väskan och ingen identitet. De e bara att lämna väskan till de som jobbar på tåget så får den som glömt den hämta ut den i Malmö som de var på väg till.

Han packade ner alla sakerna igen, precis när han skulle lägga ner de lilavirkade fodralet så tog han beslutet att titta på bilderna, för om han såg några av bilderna så kanske han kunde identifiera tjejen. Han tog upp kameran och tryckte på on knappen. Första bilden som kom upp var en utsikts bild över Gröna Lund och Skansen. De va ju inte så konstigt med tanke på att tåget åkt från Stockholm. Han bläddrade vidare bland bilderna, men inga människor var på bilderna, han började ge upp hoppet om att hitta tjejen på bilderna. De sista som låg på kameran va en filminspelning som någon hade gjort. Han satte igång den. De såg ut som en fest, en massa folk, suddigt, skakit och en massa sorl. En massa killar va där på festen, de verkade vara runt 20års åldern, någon tjej som sa hejdå… de såg ut som de satte ner kameran nu på bordet.. någon annan sa hej då.. de glömde nog att stänga av kameran. Kameran var riktad mot en vit soffa men ingen satt i den. Ja,ha..inget på filmen heller som gav någon ledtråd. Nu kom de en kille och satte sig i soffan. De va lugnt i lägenheten nu. Ytterligare en kille kom, oj, nu händer de saker. Undra om de vet att kameran fortfarande e på. Ytterligare en kille kommer in i bilden nu, men e de vad han tror att de som de ser ut att vara. En kille med de tigerrandiga stringen med strass stenarna på!!! Mannen stängde av kameran och titta sig omkring. Pulsen hade höjts. Detta va ju inte de han trodde han skulle finna på kameran. Han la ner kameran i de lilavirkade fodralet igen.  Undra om någon av de killarna va Nils Larsson?!  Och vem e de som äger denna väska!?

Av Mia - 3 februari 2009 22:28

idag har de varit en ganska tråkig dag med onödigt grälande... inte till en början..utan när vi åkte mot Lund...F skulle till skolan kl 15.00 och jag körde honom för jag tänkte först gå på stan och köpa ett nytt nystan till min nya sjal...men jag har inte mått så bra idag (förkyld..har en rasp i halsen och de känns som jag har världens största tampong i vänster näsborre) så jag va trött...eftersom hans skola ligger nära hans föräldrar så tänkte jag att jag kunde åka dit och sova medans han va i skolan för att sen kanske sen äta kvälls mat där...men F va inte intresserad av de alls... och där började en massa gnabb....och allt detta för att vi inte sa vad vi tänkte..utan bara va den andra trodde att den andra ville göra... sånna saker e MÖGIT (skit på skånska)

De grälen förstör så mycket!!  till ingen nytta över huvud taget!!

Av Mia - 2 februari 2009 22:36

Har filurat på ämne till bloggen ett tag...men när jag väl kommit på något så har de försvunnit igen....störigt!!!


Men i morgon så återkommer jag med ett längre inlägg!!

Tidigare månad - Senare månad
Skapa flashcards